Homeopathisch centrum Antwerpen - Medische groepspraktijk

Paramedici

Katrien Billiet

cgsi_ec594bef8d159725dc78e04ab305b2b2-9ac86b810b5f38f6288a39a8d642318c.img

Bio

Ik ben in diepe bewondering voor de elegantie en de rijkdom van een mens. We bestaan uit zoveel systemen die ons allemaal zo goed mogelijk in evenwicht proberen te houden. Maar soms lijkt dit geheel van systemen, ons lichaam, onze gedachten en onze gevoelens, en zelfs de omgeving en de mensen waarmee we leven, ondanks alle goede bedoelingen, toch de draad te verliezen. Het oppikken van deze draad is een passie die me zelfs al verschillende jaren tot in Engeland doet reizen voor extra studies. Ik ben elke dag dankbaar voor de rijkdom die vijftien jaar praktijk me hierin heeft geschonken, en deel ze graag.

Ik heb een eigen psychotherapiepraktijk gehad in Nederland en België. Daarvan heb ik 15 jaar gewerkt in HCA Medische Groepspraktijk. Van 2011 tot en met 2015 heb ik ook halftijds gewerkt in CGG Andante waar ik specifiek werkte met mensen met een verstandelijke beperking. Sinds januari 2016 heb ik terug gekozen me volledig aan mijn zelfstandige praktijk te wijden en af en toe cursussen te organiseren rond de thema’s die me nauw aan het hart liggen.

Ervaring en Belangrijkste opleidingen

  • 2001 - Master in de Klinische psychologie KU Leuven
  • 2002-2006 - Cliëntgerichte en Experiëntiële Psychotherapie
  • 2011-2015 - Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Andante, psychotherapeute met speciale aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen
  • 2011-2012 - Permanente vorming aan KU Leuven ‘Geestelijke gezondheid bij mensen met verstandelijke handicap en/of autisme’

Aanbod

  • Psychotherapiepraktijk voor wie psychische uitdagingen tegenkomt en hiermee voor zichzelf verder aan de slag wil. Het kan gaan om inzicht en uitleg, enkele gesprekken, of een langdurige opvolging.
  • Begeleiding en therapie voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Begeleiding en therapie voor mensen met autisme

Psychotherapie kan helpen als je veerkracht is verminderd. Dit kan zich onder andere uiten in angsten, depressieve gevoelens,  een stresssysteem dat uit de hand loopt, burnout, traumatische gebeurtenissen of herbelevingen, altijd opnieuw moeilijkheden ondervinden met mensen, rouw en verlies, moeilijkheden in het omgaan met hooggevoeligheid, relatiemoeilijkheden, lichamelijke problemen.

Ik heb ervaring in het werken met zowel ‘lichtere’ of meer coachende therapieën, als met ‘tweedelijns’-problematieken. Hiervoor werk ik samen met psychiaters, huisartsen en andere hulpverleners. Ik werk ook graag samen met partners of andere gezinsleden, maar uiteraard altijd met toestemming van de cliënt.

Ik ben erkend door de psychologencommissie, mijn nummer is 782109047
Ik ben ook lid van de Belgische Federatie Psychologen en heb een erkende therapieopleiding

Kostprijs consultatie en terugbetaling

Een gesprek van 1 uur kost 55 euro. Een gesprek van 1,5 uur kost 75 euro.
De meeste ziekenfondsen zorgen voor terugbetaling voor jongeren, informeer bij je ziekenfonds voor het aantal sessies die worden terugbetaald en de maximum leeftijd.

Psyche en Lichaam

Ik werk met een verscheidenheid aan technieken en behandelmethoden afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de cliënt. Soms zal ik werken op een meer concrete en/of creatieve manier. Andere keren kies ik voor een verbale, of juist een meer lichaamsgerichte invalshoek.

Mijn therapie is enerzijds geïnspireerd op de vier stromingen binnen de psychotherapie: in eerste instantie de Cliëntgerichte en Experiëntiële psychotherapie, maar ook de (cognitieve) Gedragstherapie met Mindfulness en ACT, de Systeemtherapie en Contextuele therapie, en de Psychoanalyse.
Anderzijds werk ik nu ook graag lichaamsgericht. Ik betrek het lichaam graag bij de therapie omdat ik ondervind dat oude gewoontes die ons nu niet meer dienen door een soort van constant alarmsysteem in ons lichaam worden vastgehouden. We zijn er ons vaak niet helemaal van bewust, er is iets mis maar we kunnen ons niet veranderen. Het vergroten van ons lichaamsbewustzijn zodat we deze lichaamsenergieën beter leren kennen en daardoor ook hun taal leren, is ondertussen een belangrijk deel van mijn missie als therapeut.

Favoriete uitspraken:
‘If it’s not impossible, there must be a way of doing it’ (Winton)
‘Don’t manage your time, manage energy!’ (Tony Schwartz, in Harvard Business Review)

Adresgegevens

Vrijdag: Resilio, Sint Rochusstraat 6B, 2100 Deurne
Maandag, dinsdag & donderdag: Bosstraat 56, 2180 Ekeren

Contacteer Katrien Billiet

Email adres:

Telefoonnummer: 0499 34 23 98Maak een afspraak

Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Homeopathisch centrum Antwerpen

Doctors

De groepspraktijk

De groepspraktijk is gegroeid in de loop van de jaren vanuit een solopraktijk gestart in 1982 op de Boekenberglei 194.

In 1991 verhuisde de praktijk naar het nieuwe praktijkhuis gelegen Boekenberglei 191.

Momenteel zijn er 4 artsen werkzaam in de praktijk en 9 paramedici waarvan twee extra-muros. Verder zijn er 2 secretaresses namelijk Ava Van Daele en Lieve Motté.

Lieve staat ook in voor de technische en praktische ondersteuning van de praktijk.