Homeopathisch centrum Antwerpen - Medische groepspraktijk

Paramedici

Caroline Van Acker

cgsi_832331f9eb91890d4d6f9deaab8bc177-4433f70fb9168e5a05bf37fb4876dbfe.img

kinesiste/osteopate/voetzonereflextherapeute
Behandeling na afspraak

Mijn loopbaan en ervaring

Reeds van bij de aanvang van mijn  praktijk als  kinesiste bleef ik, Caroline Van Acker,  mijn kennis uitbreiden door het volgen van cursussen.
De beperktheid van de klassieke werkmethoden - waarbij de therapeut het letsel lokaal behandelt -  stimuleerden mij om de opleiding voetreflexologie, manuele neurotherapie en de cursus osteopathie (certificaat in de Osteopathie) te volgen.
Een benadering van de klacht vanuit de mens als geheel is  een werkwijze die aansluit bij mijn eigen overtuiging. Anderzijds erkent ik dat elke patiënt uniek is en dan ook anders reageert op de aangereikte behandeling.
Deze uitgangspunten te samen met mijn professionele activiteit sinds 1985 hebben  er toe geleid dat ik de opgebouwde theoretische inzichten en verworven  ervaringen op een eigen wijze heb geïntegreerd.

Zachte-weefsel techniek

Een integratie van osteopathie en manuele neurotherapie

Mijn eigen benaderingsmethode van de  patiënt.
De weefsel-spanning staat centraal. Door zachte palpatie worden spanningen in het weefsel opgezocht. De plaatsen waar spanningen zich vastzetten worden vervolgens plaatselijk of indirekt door uiterst subtiele bewerkingen en manipulaties losgemaakt. Hierdoor komt het lichaam meer in evenwicht en kan het zichzelf herstellen.
Het is evident dat deze zachte-weefsel-techniek  niet voor iedere patiënt verlichting kan brengen. Voor deze gevallen pas ik vaak de voetreflexologie-behandeling toe.
Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Niet alleen lichamelijke, ook geestelijke en emotionele aspekten van de mens zijn via de voet te behandelen. Door een specifieke massagetechniek met de duim – bestaande uit alternerende druk en ontspanning – worden afvalstoffen verwijderd. Hierdoor ontstaat er terug een doorstroming van energie, waardoor alles terug in evenwicht komt.

Adresgegevens

Straat: Boekenberglei

Nummer: 191

Postcode: 2100

Stad: Antwerpen

Contacteer Caroline Van Acker

Email adres:

Telefoonnummer: 03 320 27 87

Contact formulier


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Afwezigheden

VAKANTIE van maandag 19/3 t/m vrijdag 23/3/2018Maak een afspraak

Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Homeopathisch centrum Antwerpen

Doctors

De groepspraktijk

De groepspraktijk is gegroeid in de loop van de jaren vanuit een solopraktijk gestart in 1982 op de Boekenberglei 194.

In 1991 verhuisde de praktijk naar het nieuwe praktijkhuis gelegen Boekenberglei 191.

Momenteel zijn er 4 artsen werkzaam in de praktijk en 11 paramedici waarvan twee extra-muros. Verder zijn er 2 secretaresses namelijk Ava Van Daele en Lieve Motté.

Lieve staat ook in voor de technische en praktische ondersteuning van de praktijk.